Årets Pressefoto

Berlingske

Berlingske

2010

© Søren Bidstrup

Søren Bidstrup

Motocross Pokalløb på Korskro banen. Simon Knudsen ømmer sig i smerte, efter at han og en anden kører kørte sammen i første kurve. Han måtte en tur på skadestuen med et åbent brud på en finger.

Årets Sportsbillede - Action (2. pris)

© Christian Als

Christian Als

45 sekunder der ændrede Haiti Den 12. januar 2010 blev Haiti ramt af et kraftigt jordskælv, der målte 7,0 på Richterskalaen. De katastrofale ødelæggelser har fortsat lammet landet over et år efter. Jordskælvet ramte nemlig det mest befolkede område i landet, og antallet af døde steg hurtigt til over 200.000 mennesker. En million haitianere mistede deres hjem, og de fleste bor stadig i primitive teltlejre rundt om i byen. Jordskælvet i Haiti kunne næsten ikke være sket et værre sted på kloden – for helt basale fornødenheder som vand, mad, elektricitet, kommunikation, transport og sundhedsvæsen, der er brug for efter et skælv, var allerede mangelfulde før skælvet. Produceret af Christian Als.

Årets Multimedie (2. pris)

Christian Als

En model backstage til YDEs show på Københavns Rådhus under modeugen sommer 2010.

Christian Als

Regn i stride strømme ramte København og Nordsjælland lørdag den 14. august. Flere steder var vejene stadig lukket søndag eftermiddag på grund af voldsomme vandmængder, herunder blandt andet Lyngbyvejen i København. Over 100 bilejere blev fanget af det kraftige regnskyl, og flere måtte efterlade deres bil i vandmasserne. Det tiltrak en masse nysgerrige københavnere.

Christian Als

Den lokale presse i Bahrain har fået personlig audiens. Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen besøger den Arabiske Halvø for første gang som NATOs generalsekretær.

Christian Als

Den 12. januar 2010 blev Haiti ramt af et kraftigt jordskælv, der målte 7,0 på Richterskalaen. På Læger uden Grænsers klinik bliver en mand behandlet for svære tredjegradsforbrændinger. Han befandt sig på en benzinstation, der sprang i luften under jordskælvet. Tre millioner haitianere vurderes at være berørt af jordskælvet.

© Mads Nissen

Mads Nissen

I Victorias Navn I september bragte Berlingske Tidende et fotografi af en alvorligt syg, forældreløs pige i Nepal, som var lagt til at dø. Det fik mange læsere til at reagere, men 36-årige Cecilie M. Hansen gik videre end det. I november tog hun til Nepal for at redde den lille pige med det store hoved. En produktion af Mads Nissen og Line Holm Nielsen/Berlingske. Redigering Mads Nissen og Esben Busck.

Årets Multimedie

Mads Nissen

PROJEKTBØRN. I november kunne Kina fejre 30-året for den kontroversielle étbarns politik. I den sydkinesiske by Haikou følger stolte forældre og bedsteforældre de nyfødte til babysvømning. Babysvømning er efter sigende godt for barnets lunger og motorik og er blot et af mange nye tilbud, som skal sikre, at det ene ønskebarn bliver helt perfekt.

Mads Nissen

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, på knæ, i samtale med Martin P. Aaholm, som har mistet begge ben og dele af sine hænder under krigen i Afghanistan. I november var de unge sårede veteraner inviteret til Vejen Idrætscenter for at møde ligesindede samt flere af de ledere, der i sin tid sendte dem i krig. For hver soldat, som er faldet, er der omtrent to, som er blevet svært fysisk handicappet.

Mads Nissen

I september bragte Berlingske Tidende et fotografi af en alvorligt syg, forældreløs pige i Nepal, som var lagt til at dø. Det fik mange læsere til at reagere, men danske 36-årige Cecilie M. Hansen gik videre end det. I november tog hun til Nepal for at redde den lille pige med det store hoved. Cecilie og pigen ligger i skæret fra en varmelampe. De er endnu ved at lære hinanden at kende. Cecilie navngiver håbefuldt pigen Victoria – inspireret af det engelske ord ’sejr’.

2011

© Christian Als

Christian Als

Eksponeret: To danskere, et bjerg, en drøm. For ti år siden stod min bedste ven og jeg for foden af det majæstetiske bjerg Ama Dablam (6856m) i Nepals Everestregion. Et bjerg, som ofte bliver beskrevet, som et af de mest spektakulære bjerge i verden. Ikke for dets højde, men for dets skønhed, æstetik og den rene eksponering. En drøm var født, og nu er vi tilbage med målet om at stå på toppen.

Årets Tv-fotograf - Dokumentar