Årets Pressefoto

Tao Lytzen

Tao Lytzen

1997

På grund af Asiens økonomiske krise presses flere og flere ud i dyb fattigdom.
Sangkor holder jubilæum.

1998

Albaniens kaotiske hverdag - Der er dagligt demonstrationer mod regeringen, som befolkningen anklager for korruption.

2000

2001

Da to skibe kolliderede 29. marts, lækkede 2.700 tons råolie ud i havet, og Danmarks største miljøkatastrofe var en realitet. Olien ramte kysterne ved sydhavsøerne - værst gik det ud over Møn og Bogø. Det rige fugleliv i området blev hårdt ramt. I havnen gik flaget på halv.

2002

Brudeslør udsat for Hanstholm-vind.

2003

IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - En skoleklasse fra Værløse er lige ankommet til deres feriekoloni på Bornholm, hvor de straks springer i vandet. 11. august 2003.
IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - Globaliseringen trænger sig på, selv ved ophold på det idylliske og naturfredede område Hammeren på Bornholm. Feriegæsterne har opdaget at midt ude i Østersøen laver flytrafikken skyformationer, som tilfældigvis har dannet en stjerne.
IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - Adel, 34 år, er flygtning fra Irak. Siden krigen brød ud i hans hjemland har han ikke kunnet få kontakt til sin kone og to børn, som stadig befinder sig i landet. Louise, der er medarbejder på asylcenteret lytter til hans bekymringer, mens en familie fra Eks-jugoslavien venter på, at det bliver deres tur.