Årets Pressefoto

Peter Hove Olesen

Peter Hove Olesen

2000

Trent Reznor fra “Nine Inch Nails” på årets Roskilde Festival.

2002

Avalon Cemetary, Soweto - Her ligger 430.000 begravet. Hver weekend kommer 200 nye til (1:3).
Avalon Cemetary, Soweto - For at følge med dødstallet må graverne bruge en rendegraver (2:3).
Avalon Cemetary, Soweto - Der er altid 200 tomme grave på kirkegården. Det svarer til antallet af begravelser hver weekend (3:3).

2003

Irak - Saddam er styrtet og hans tidligere undersåtter har vist den faldne leder deres ultimative foragt. Bagdad, 21. juni 2003.

2005

FARVEL. Henriette Kjær (K) meddeler ved et pressemøde, at hun går af som Familie- og Forbrugerminister på grund af rod i privatøkonomien. Februar 2005 (16-02-2005).

2006

Jubel. Til stor glæde for i hvert fald en enkelt tilskuer ender venskabskampen i fodbold mellem Danmark og Portugal 4-2.
Lov og orden. Anders Norge fra det danske militærpoliti underviser lokale betjente på politistationen i byen An Nashwah i det sydlige Irak.
Sprøjtegift. Danske Cheminova sælger det farlige stof Methyl Parthion til millioner af fattige bønder i Brasilien. Stoffet er på FNs liste over verdens farligste og er forbudt i blandt andet Danmark, fordi det er dødbringende.Carlos André på 38 år sprøjter squash på den lille farm Conquista uden for Rio de Janeiro. Sønnen hjælper til, og ingen af dem bruger sikkerhedsudstyr som maske, briller eller for-klæde.

2007

Et øjeblik. Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti: ?Jeg tænkte på, at jeg skulle ned og lægge tøj i vaskemaskinen, inden det næste hold journalister dukker op...?
Et øjeblik. Villy Søvndal, Socialistisk Folkeparti: ?Jeg tænkte på en debat, som jeg skal deltage i senere. Og hvem jeg er oppe imod.?
Et øjeblik. Margrethe Vestager, Det Radikale Venstre: ?Jeg prøvede at visualisere, at jeg var ude og plukke markblomster til en sommerfest. Der var også tidsler, men jeg fandt et sted at ligge ned, hvor jeg kunne se den blå himmel. Og så kunne jeg mærke de små dyr krible og krable ...?
Et øjeblik. Naser Khader, Ny Alliance: ?Jeg tænkte på, at der lige nu var otte mennesker, der sad og ventede på mig.?
Et øjeblik. Frank Aaen, Enhedslisten: ?Først tænkte jeg på en forhandling, vi har her på Christiansborg om nogle timer. Men så tænkte jeg: Det er da dumt, når man bliver bedt om at sidde og slappe af. Så til sidst tænkte jeg på min ferie. Jeg har lige været på Malta. Der er så smukt.?
Et øjeblik. Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokratiet: ?Hvad jeg tænkte på? Det er min sag. Noget rart.?
Et øjeblik. Bendt Bendtsen, Det Konservative Folkeparti: ?Jeg skulle jo slappe af, så jeg tænkte på Vivaldis ?De Fire Årstider?. Så jeg var lige ved at falde i søvn.?
Våd fest. Espen fra Norge er på sin 17. festival. Inden regnen ramte den vådeste Roskilde Festival nogensinde, gravede han et hul for at jordkøle sin vodka. Hullet blev oversvømmet, og Espen må dykke for at finde de dyre dråber.

2008

2009

Kirkerydning: Natten til torsdag den 13. august samles en større politistyrke foran Brorsons Kirke på Nørrebro i København. Her har afviste, irakiske asylansøgere opholdt sig i knap tre måneder for at undgå udvisning til Irak. Kort før klokken 01.30 rykker politiet ind i Brorsons Kirke, hvor omkring 50 mænd, kvinder og børn har forskanset sig. Politiet anholder 17 yngre, irakiske mænd. (1:6).
Kirkerydning: Politiet anholder kun mændene i kirken. En del af de pårørende forsøger at komme igennem af-spærringerne for at sige farvel. (2:6).
Kirkerydning: De anholdte mænd bliver ført hen til politiets bus én for én. (3:6).
Kirkerydning: Politiet lægger de anholdte i strips og kører dem væk. Senere samme dag tvangshjemsendes syv irakere. (4:6).
Kirkerydning: Uden for kirken er en større menneskemængde forsamlet. Da bussen med de anholdte irakere kører, kaster demonstranter sig ind foran bussen og danner menneskekæder. Politiet trækker knipler for at få bussen væk fra kirken. (5:6).
Kirkerydning: Efter rydningen tændes lys for de irakiske asylansøgere foran Brorsons Kirke på Nørrebro i København. (6:6).

2010

DA HELVEDE KOM TIL HAITI. Om eftermiddagen den 12. januar 2010 forvandler et voldsomt jordskælv ø-staten Haiti til et caribisk ground zero. Skælvet, der måles til 7,0 på Richterskalaen, lægger hovedstaden Port-au-Prince i ruiner, dræber hen ved 220.000 mennesker og gør over en million hjemløse. Dette er verdens største naturkatastrofe siden tsunamien i 2004. 84-årige Fransisca Augustine sidder alene i et telt på byens stadion, mens familien er ude for at finde mad. Hendes ben blev knust under deres sammenstyrtede hus. Ved siden af hende ligger en bibel, som hun hele tiden bladrer i – frem og tilbage mellem to billeder af Jesus.

2011

Demonstration mod Gaddafi efter at indbyggerne i Tobruk har begravet Abd Ali Taher Bariny på 38, der blev dræbt i kamp med Gaddafis styrker uden for byen Ras Lanuf. Den forhadte diktators billede og Den Grønne Bog, der er Muammar Gaddafis manifest, brændes af på torvet.
To klaner kommer i slagsmål med hinanden, da en nødhjælpsarbejder kommer til Dagahaley lejren for at uddele kiks.

2013