Årets Pressefoto

Martin Lehmann

Martin Lehmann

2002

Jonas i vandseng med musikvibrationer. Multihandicappede og udviklingshæmmede i Københavns Amt har fået et nyt sansehus i Gentofte.
En fortabt Henning Bakkegaard konstaterer, at to af længerne på hans gård ved Vordingborg ikke står til at redde, da ejendommen brænder.
På grænsen mellem Polen og Hviderusland - Hviderusserne henter bl.a. kød og vaskemaskiner i Polen. Varer, som er luksus i Hviderusland. Men det bliver der sat en stopper for, når Polen bliver medlem af EU, hvor det vil kræve visum at passere grænsen.

2003

Bag byens facade. New York 2003.

2004

Tusindvis af glade danskere hyldede det nygifte kronprinsepar, da de kørte gennem København i åben karet.
Kronprinseparret på Grønland iklædt fine Qaannaaq-dragter.
Musikeren Bent Fabricius-Bjerre.

2005

Ludvig på 2 år er på vej i vuggestue. Far Morten Lyster trækker kælken gennem Humleby i København. I Ladaen ser det ud til at der er en der kommer for sent på arbejde. (02-03-2005).
Johannes Mathæusen og hans kone Johanne i deres 2 værelses lejlighed i Jakobshavn. Johannes er hjemme og få varmen inden turen igen går ud i den grønlandske natur, på jagt. Om sommeren er det mest efter hellefisk fra fjorden og om vinteren er det både hellefisk og sæler fra indlandsisen. Pokaler er alle vundet i sældehundekørsel. (18-08-2005).
STOR bodygaurd holder nysgerrige på afstand og passer godt på Snoop Dog der gæster København. (18-06-2005).

2006

Fugleinfluenza. Tre søskende er døde af fugleinfluenza i Dogubeyazit-området i Tyrkiet, og myndighederne har indledt en kampagne for at aflive alt egnens fjerkræ. Myndighederne kæmper for at aflive alle fjerkræ i området.
Fugleinfluenza. Slægtninge hjælper til med tøjvask på gårdspladsen ved skuret, hvor de syge fugle boede.
Fugleinfluenza. Familien sørger og har ikke lyst til at bo i deres eget hus længere, efter tre af deres fire børn er døde.
Fugleinfluenza. 6-årige Ali Hassan er familiens eneste overlevende barn, her hånd i hånd med sin far.
Fugleinfluenza. Det er ca. 30 minus grader i det fugleinfluenza-plagede område.
Fugleinfluenza. Hospitalet i den lille landsby i Dogubeyazit har travlt med at tjekke især områdets børn for fugleinfluenza.
Fugleinfluenza. Dogubeyazit-området er plaget af andre store problemer, som ikke gør det nemmere at komme gennem en fugleinfluenza. Beboerne i området må ikke tale deres eget sprog, så det er ikke nemt at oplyse folk om faren ved nærkontakt med fugle.

2007

I anledning af sin 60 års fødselsdag gennemfører Bjørn Nørgaard en halvanden times kunstaktion i et galleri i Beijing.

2010

Sankt Ansgars kirke til gudstjeneste, på en almindelig søndag, dog i en periode med meget fokus på de mange sexanklager, der gennem foråret var altoverskyggende i den katolske verden. Fra venstre Fabian, Stefan, Martin og Anna Katrine.

2011

Anker Jørgensen på Langgade Station, på vej ud i landet. S-toget og byens busser bruger Anker flittigt på sine ture rundt i by og land. Valgplakaten med Helle Thornings røde smil svæver uden for Ankers synsfelt, da han går lige forbi den. ”Jeg kan jo ikke kigge så meget frem, så jeg tænker mere tilbage”, siger landets gamle statsminister.
Skybruddets resultat her ved Lyngbyvejen i København, hvor der lå flere hundrede døde rotter, der var bukket under, i forbindelse med det kraftige skybrud den 2. juli.

2012