Årets Pressefoto

Mads Nissen

Mads Nissen

2005

Statsminister Anders Fogh Rasmussen ankommer til DGI-byen i København, hvor partifællerne fejrer til borgerlige sejr til folketingsvalget. (08-02-2005).
Tyve årige Rahika Gagere sidder med sin søn og græder. Hun har født ti børn, men otte af dem er omkommet. Ét under fødevarekrisen i år. Hendes niende barn, Ado på elleve måneder vejede kun fire kilo da de ankom til Læger uden grænsers center for underernærede børn i Zinder. Efter en uge havde han allerede taget et halvt kilo på, men lider stadig, som mange andre af børnene, af diare, malaria og lungesygdomme. Moderen Rahika Gagere var omkring ti år da hun blev gift, siden har hendes mand skilts sig fra hende, da han ikke mente hun var i stand til at få levedygtige børn. ____________________________________________ Sultkatastrofe i verdens fattigste land Niger. Niger er verdens fattigste land og befinder sig midt i den værste sultkatastrofe i tyve år. For hver 10.000 indbygger dør der hver eneste dag mellem fem og seks børn under fem år – eller næsten tre gange så mange for en nødsituation. Græshopper og tørke skabte en katastrofal høst i 2004, så da maden slap op, ramte sulten det tørre afrikanske ørkenland. FN kunne se det komme, og råbte på hjælp, men hjælpen kom ikke, og mellem tre og fire millioner mennesker måtte sulte. Læger uden grænser har i 2005 behandlet over 58.000 stærkt underernærede børn i Niger. Det største antal på en enkelt mission for organisationen nogensinde. (04-10-2005).

2006

Domus Vista – En landsby på højkant. Det er blevet kaldt Selv-mordssiloen, En landsby på høj-kant, Det perfekte sted at blive gammel – men egentlig hedder det Domus Vista. Huset med udsigt. Med sine 102 meter og 29 etager er det Danmarks højeste beboelsesejendom. Domus Vista ligger i udkanten af Frederiksberg i København.
Domus Vista – En landsby på højkant. Peter Clavering tjekker udsigten fra 29. etage. Den 62-årige ungkarl har været gift en gang for 25 år siden, men i dag taler han hellere om biler end om damer.
Domus Vista – En landsby på højkant. Tre drenge keder sig foran Domus Vista. Men så finder en af dem en henkastet styrthjelm og sætter ild til den.
Domus Vista – En landsby på højkant. Der er 4,2 kilometer at gå, hvis man vil inspicere de 28 beboelsesgange i højhuset Domus Vista.
Domus Vista – En landsby på højkant. Papegøjen Tulle, som bor hjemme hos Tonny og Grethe Berling i Domus Vista på Frederiksberg, får sjældent lov at flyve frit rundt mere. På sine gamle dage har den nemlig let ved at miste orienteringen og flyve ind i væggen.
Domus Vista – En landsby på højkant. Thomas Bertelsen, fysioterapeut i Domus Vista, udretter små underværker med husmor Bente Jeppesens ryg.
Domus Vista – En landsby på højkant. Sygeplejerske Nynne Lysell beslutter, at hendes datter Eva skal i karbad, selvom hun ikke er færdig med at se tegnefilm. De to bor på 26. etage i Domus Vista og er et ret nyt indslag i ejendommen, hvor man tidligere røg ud, hvis man fik børn.

2007

Det nye Kina. Gratis cigaretter. Bryllup i den rige bydel Yu Bei. Gommen Wang Yu, 28, arbejder inden for politiet, mens bruden Cheng Yi, 27, er i finanssektoren. Ved velkomsten bydes alle mandlige gæster gratis cigaretter fra et fad, mens kvinderne får tilbudt bolcher.
Forurening i Kinas Shanxi-provins. Den ekstremt høje forurening har sine omkostninger for indbyggerne i Linfen. De lokale klinikker ser stadig flere tilfælde af f.eks. bronkitis og lungekræft.

2008

Bing Fan er en del af et arbejdssjak, der under meget beskyttelse knokler med at pille kemifabrikken 'Hongyi Coal Coking Chemical Company Lmt' ned. Fabrikken ligger i en af Kinas værst forurenede provinser og skal flyttes længere vestpå til et mindre befolket område.
Den lokale fabriksarbejder Zhang Bin går forrest med det kinesiske nationalflag i en march gennem det grønne bjerglandskab i Sichuan-provinsen. Selv om området er tyndt befolket, og ikke mange mennesker kommer forbi, har gruppen i samarbejde med den lokale partigruppe besluttet at afholde en march og en dansekonkurrence under sloganet: ”Altid samme linie som partiet” og ”For et forenet og stærkt Kina”.

2009

2010

PROJEKTBØRN. I november kunne Kina fejre 30-året for den kontroversielle étbarns politik. I den sydkinesiske by Haikou følger stolte forældre og bedsteforældre de nyfødte til babysvømning. Babysvømning er efter sigende godt for barnets lunger og motorik og er blot et af mange nye tilbud, som skal sikre, at det ene ønskebarn bliver helt perfekt.
Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, på knæ, i samtale med Martin P. Aaholm, som har mistet begge ben og dele af sine hænder under krigen i Afghanistan. I november var de unge sårede veteraner inviteret til Vejen Idrætscenter for at møde ligesindede samt flere af de ledere, der i sin tid sendte dem i krig. For hver soldat, som er faldet, er der omtrent to, som er blevet svært fysisk handicappet.
I september bragte Berlingske Tidende et fotografi af en alvorligt syg, forældreløs pige i Nepal, som var lagt til at dø. Det fik mange læsere til at reagere, men danske 36-årige Cecilie M. Hansen gik videre end det. I november tog hun til Nepal for at redde den lille pige med det store hoved. Cecilie og pigen ligger i skæret fra en varmelampe. De er endnu ved at lære hinanden at kende. Cecilie navngiver håbefuldt pigen Victoria – inspireret af det engelske ord ’sejr’.

2011

2013