Årets Pressefoto

Claus Bjørn Larsen

Claus Bjørn Larsen

1986

Libaneser utilfreds med at hans barn ikke kan få ordentlige sko i vinterkulden. Kalvebod Brygge i København 3. november.
Kærlighed kunne trods alt trives i Ryesgade. 1 7. september.

1987

Uro-betjente må trække pistolen for at holde en flok angribende BZ'ere i skak under EF-topmødet i København.

1988

Den tredobbelte morder, Juha Valjakkala, ankommer til Københavns Lufthavn i Kastrup på vej til Umeå i Sverige.

1989

1990

"Dengræske dårekiste"-iGrækenland behandler man stadig sindslidende som for 150 år siden. Denne mand tilbringer hele sit liv i sengen på et hospital på øen Leros. Februar 1990.

1991

En russisk soldat ser frygtsom ud fra en af de sidste kaserner i Berlin, mens kuppet i Moskva stod på i august.

1992

Uffe havde svært ved at finde en grimasse, der passede valgnatten 2. juni.
Danmark, juni 92 - Dronningen og prinsen valser ind i sommernatten.
Danmark august 1992 - Holger Lavesen, bestyrelsesformand i Hafnia har lige bekendtgjort Hafnias krak.

1993

Palæstinensere på toppen af =ren rundt om den gamle by i Jerusalem for første gang med deres tidligere forbudte flag. September 1993.
ja til unionen udløste de værste gadekampe længe. Nørrebro 18. maj 1993.
Farvel til VM. Schmeichel i de sidste sekunder inden VM-drømmen gik itu. Sevilla i november,.

1994

Østmostar, februar 1994. Sigøjnere på vej til udlevering af nødhjælp.
Autonome markerer rsdagen for EF-afstemningen i 93 med afbrænding af EU-flaget p Sankt Hans torv i København, maj 1994.
Mostar, Bosnien, februar 1994. En k-vinde venter på en p use i skydningen, s hun kan hente vand.

1995

Bjarne Riis - nogle få sekunder fra triumfen ved Tour de France.

1996

Dirigenten Riis på Champs-Elysées efter hans store triumf i Tour de France.

1997

1998

Vinterstemning på bryggen, Christianshavn i december.

1999

2000

Kosovo, juni 2000: På etårsdagen for befrielsen fejrer kosovoalbanerne deres nye land i hovedstaden Pristina.
Serbien, oktober 2000: Serberne fejrer deres nye demokrati efter Milosevics fald.
Kosovo, juni 2000: På etårsdagen for befrielsen af Pristina marcherer TMK-soldater (tidligere UCK) igennem byen og bringer minder frem fra de frygtelige måneder i 1999, hvor krigen rasede.
Herboende palæstinensere demonstrerer mod israelernes angreb på Vestbredden og i Gaza, hvor over.
Herboende palæstinensere demonstrerer mod israelernes angreb på Vestbredden og i Gaza, hvor over 300 palæstinensere har mistet livet i kampen for et frit land.
Mozambique, marts 2000: I den totalt isolerede by Chisano kaster indbyggere sig over nødhjælp fløjet ind af sydafrikanske helikoptere. 5.000 mennesker havde ikke fået forsyninger i over en uge.
Kosovo, juni 2000: En kosovoalbansk dreng bader i en opdæmmet å nord for Pristina et år efter befrielsen.
Serbien, oktober 2000: Et nyt demokrati på vej. En lille pige går tur bag parlamentsbygningen i Beograd, hvor folket to dage for inden havde afsat Milosevic og hans styre.

2001

Pårørende til ofrene fra World Trade Center ved mindehøjtidligheden på Yankee Stadium, New York, lytter til nationalhymnen “God bless America”.

2002

Eik Blume er autist. Han lever det meste af sit liv indendøre på institutionen Gefion i Holte.

2003

Total afspænding efter 45 minutters vandgymnastik. Ebeltoft Kurcenter 27. februar 2003.
Skoler i Bagdad genåbner efter mange måneders krig og uro. Her Al Mutameisad Skolen, som rangerer som en af byens bedste. 12. oktober 2003.

2004

Fredagsbøn på Paradispladsen i Bagdad år 1 efter befrielsen 19. marts 2004.
Politiet øver sig i at storme Christania. Hedehusene, 20. januar 2004.
"Hold kæft, hvor pumper jeg meget jern. Ind i mellem spørger de unge mig, hvor meget de skal træne for at komme til at ligne mig. Jeg svarer: Meget. Rigtig meget". René er i gang med sin daglige pumpe-runde.

2005

Gaza november 2005. Efter de israelske bosættelser er rømmet, er anarki brudt ud. På væggen ved en skole i Rafah, syd for Gaza City, hænger en graffiti opfordring til en fortsat kamp mod Israel og den endelige sejr. 9.000 israelere forlod i august deres bosættelser og jævnede dem med jorden. Verdenssamfundet har lovet storstilet hjælp, indtil nu er intet sket. (05-11-2005, Gaza, Palæstina).
På landevejen syd for Banda Ache, hvor broer og vej er skyllet væk, er folk på vej mod byen efter hjælp, mens skibe og store cementpramme ligger kastet rundt som legoklodser 500 meter inde i landet. Nødhjælpen var i de første uger mangelfuld, da alt skulle flyves med helikopter ud til landsbyerne, hvilket fik de overlevende til at vandre mod byerne. (05-01-2005, Banda Aache, Indonesien).

2006

Efter Muhammed. Egypten Al Arish 11.6. Tiltagende bombeterror og jagten på mistænkte har sat de tidligere så velbesøgte badehoteller ved Middelhavet i en trancelignende tilstand med få turister.
Efter Muhammed. Egypten Cairo 12.6. Et stille øjeblik på Nilen, hvor unge får lov til at være unge uden strenge blikke fra forældre og famillie.

2008

REX-turen: Livgardens sidste øvelse før rekrutterne får de eftertragtede skuldermærker, der viser, de er gardere og klar til at passe på den royale familie og senere måske blive professionelle soldater i 1. Livgarde og blive udsendt til brændpunkter som Afghanistan. Efter REX-turen er der et kæmpe arbejde med at rengøre alt sit materiale, inden det går hjemad – rengjort og nu garder med lidt rankere ryg.
På vej i vagtkompagniet og det officielle billede til væggen hjemme skal ordnes. Mange famillier især fra Jylland har i generationer bidraget med sønner til Livgarden.

2009

Klimatopmødet COP 15 blev et mareridt i forhandlinger uden det helt store udbytte. Dagen før Obamas ankomst mødtes EU for at blive enige om deres strategi. Lars Løkke Rasmussen lytter til Angela Merkel, der diskuterer højlydt med Nicolas Sarkozy, Gordon Brown og Fredrik Reinfeldt bag lukkede døre i Bella Centret. København 17. december 2009.
Robert Mugabe, Zimbabwes præsident, uønsket af verdenssamfundet, mødte op ved COP 15.

2012

I maj måned 2012 lå 4-årige William Julius Jørgensen i isolation på Rigshospitalet på sjette måned. Uden at lægerne vidste, hvad han fejlede – de kunne bare konkludere, at den ellers så livlige dreng var blevet lam i hele kroppen.