Årets Pressefoto

Lars Krabbe

Lars Krabbe

1985

" ... boller vil jeg have ... " Fastelavn på Gråbrødre torv i København.
"Hatten på sned og tungen lige i munden". To spanske piger, der var med i en flamenco-opvisning på Gråbrødre Torv i København.

1986

"Næ, man skulle f...... være rejst til Australien i stedet!" På sin første dag i Livgarden måtte kronprins Frederik bære alt sit udstyr i en affaldssæk.

1987

Stangspring.
Formand Hardy Hansen og en skeptisk næsfformand JensAnker Engel brechtsen efter etla ngtforh ind ringsløb: Detårlige repræsentantskabsmøde.

1988

"Down with Reagan!". Denne ældre kvinde var blandt de ca. en million mennesker, som demonstrerede i Teheran efter USAs nedskydning af et iransk passagerfly over Golfen.
To ældre snupper en forlænget middagslur-stuvet væk på psykiatrisk hospital i Risskovfordi det ikke var muligt at finde plejehjemsplads.
En stolt mor har fundet sin camouflerede søn i en skov på Falster under årets store NATOøvelse.

1989

"To mennesker på en strand ... " - Elkjær var skadet og kunne ikke spille, da Vejle deltog i forårets opvarmningsturnering i Portugal, hvilket dog ikke forhindrede Sepp Piontek i at herse rundt med sin uheldige helt.
Fotografgaden i Bartin, Tyrkiet.

1990

"Luftguitar" - Jakob Binzer sluttede D.A.D.'s optræden på Roskilde Festivalen af med en tur ud over publikum, der var i ekstase.
"Høj cigarføring"- Uffe Ellemann var synligt tilfreds med den enorme hyldest han modtog på Venstres landsmøde.
"Fumle-Frederik" Kronprinsen havde store problemer med at skaffe familien ind til Folketingets åbning.
"Trivsel?" - Mogens Glistrup argumenterer for sit nye parti i sofalampens skær.

1991

Castro taler foran Revolutionsmuseet i Havanna, Cuba.
En besøgende i ballonskulpturen på Ba]Jerup festivalen snupper en tur til drømmeland.
De danske verdensmestre i toer-kano, Arne Nilsson og Chr. Frederiksen under moigentræningen på Bagsværd Sø.

1993

Det lykkedes en repræsentant for folket at mase sig frem og lykønske Poul Nyrup Rasmussen med statsministerposten og den nye regering,.
Demonstrerende fiskere forsøgte at blokere tilkørslen til færgen i Helsingør. Til sidst blev politiinspektør Ove Jensen godt gal - og han havde endda fået lov at låne et par handsker af en fisker.
Thomas, ven til Kenny, der blev stukket ihjel på Københavns Hovedbanegård. Det første af de to såkaldte "hip-hop-mord".

1994

Roskilde Festivalen åbnede med et gebommerligt tordenvejr. På campingpladsen var alt kaos - og idyl.
Michael beundrede Michael Laudrups tryllerier under fodboldholdets træning Vennen Simon sang slagsange i sin "megafon".
Tue Lodahl, Danmarks største gymnastiktalent, træner spring over hest.
Sjællandsgades Badeanstalt i København (1:4).
Sjællandsgades Badeanstalt i København (2:4).
Sjællandsgades Badeanstalt i København (3:4).
Sjællandsgades Badeanstalt i København (4:4).

1996

Danmarks gospel-dronning Etta Cameron rummer et stort følelsesregister. Her er det en rungende latter.
Ricard Møller Nielsen anråbte de højere magter inden kampen mod Kroatien ved EM i England. Det hjalp absolut ikke!
"Chok" - den livgivende sol tegnede død og drama, da den brød igennem skyer og persienner og ramte vores søn. der lå med 40 i feber. Tre timer senere var han rask.

1997

Pas de Deux - Kgl. balletdanser Mette Bødtcher trænede stadig i en ledig prøvesat på Det kgl. Teater, to måneder før hun fødte sit første barn.
Fest for psykisk udviklingshæmmede på Rådhuspladsen i København.

1998

Brøndbys Bo Hansen og FCKs målmand Karim Zaza personificerer styrkeforholdet i foråret. To gange på tre dage fik FCK smæk af arveflenderne på hjemmebane, og Brøndby løb med både pokal og mesterskab.

1999

2000

Portræt af Paulien - Hun er fra Uganda, men på en ferietur til Danmark mødte hun Poul fra Lemvig. Nu er hun bagerfrue i byen til stor fryd for vestjyderne, der nyder hendes smittende humør - og hendes måde at hjemføre større indkøb på.

2001

Cash White har arbejdet med nogle af boksningens store sværvægtere. Nu har han kun Al Torres ? en lasket taxa-chauffør - i sin stald. I en nedslidt træningshal i Pleasantville, New Jersey, udgør han ingen fare for Brian Nielsen, der er i USA for at forberede sig til kampen mod Mike Tyson.
En stille stund efter partilederdebatten på tv før folketingsdebatten.
I en sen stund på valgaftenen 20. november trøstede forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen forhenværende folketingsmedlem Mimi Jacobsen, CD.

2002

Ekskong Peter af Farum - Brixtofte stod for årets nedtur.
Der blev luftet hunde som holdninger, da den store anti-EU-demonstration bevægede sig gennem byen. København var vært for det historiske EU-topmøde, hvor 10 nye lande blev lukket ind i varmen.
Lidt brugt, lidt gammelt, lidt ridset, lidt skrammet - hos marskandiseren i Istedgade.

2003

2004

Lotte Kiærskou reagerer spontant efter at have fået overrakt den smukkeste af alle medaljer. Trine Jensen har heller ikke problemer med at beundre guldet.

2005

2007

Fodboldfjolset. I en vanvittig EM-kvalifikationskamp Danmark-Sverige i Parken bringer Sverige sig foran 3-0 i løbet af 25 minutter, men Danmark får udlignet til 3-3 med et kvarter igen. Kort før tid giver Christian Poulsen svenske Markus Rosenberg en mavepuster under en batalje. Dommeren ser det ikke, men linjevogteren gør ham opmærksom på det. Rødt kort til Christian Poulsen ? og straffespark til Sverige i sidste minut. Det bliver dog aldrig sparket, for ?Fodboldfjolset? gør sin entré og angriber den tyske dommer Herbert Fandel. Denne afbryder efter rådslagning kampen, og Danmark dømmes som taber med cifrene 3-0. Den største skandale i dansk fodbolds historie.
I Ordrup kører ?Kyllingen? alias Michael Rasmussen for første gang løb efter at være blevet sendt hjem i utide fra Tour de France, hvor han havde den gule førertrøje og lå til at sejre. Han er aldrig testet positiv for doping, men han spandt sig selv ind i så mange løgne, at hans arbejdsgiver Rabobank valgte at trække ham ud af løbet.

2008

OL Beijing. Fribrydning. Et enkelt øjebliks euforisk jubel blandt medaljevinderne. Til venstre mesteren i 96-kilo klassen Shirvani Muradov – til højre de to bronzevindere George Gogshelidze, Georgien, og Khetag Gazyumov, Adserbadjan.

2012