Årets Pressefoto

Joachim Ladefoged

Joachim Ladefoged

1992

Hjemløse i Berlin.
En af de nye billedjournalister.

1993

1994

Banegården Gara du Nord i Bukarest er hjem for talrige boligløse (1:4).
Agapia - et kloster i det nordøstlige del af Rumænien Nonne på vej hjem efter morgenens andagt.
Blandt rejsende, småkriminelle, ludere og transvestitter p Gara du Nord vokser børnene op Her hygger de sig med den prostituerede transvestit Mariana (4:4).
noden Dimbouita, der løber gennem Bukarest fungerer som vaskemaskine og bad (3:4),.
M ndrea Valeriacorina, 25 år bor p ndet år p Gara du Nord med børnene joana Simona på seks år og Valentin på fem (2:4).

1995

Bryllup - Allan og Pia's.

1996

Afghanistan - efter Taleban-militsens indtog i Kabut er kvinder blevet forbudt at gå på arbejde.
Dominique fra Senegal under DM i mandestrip på diskotek Bourbon i Stenløse.

1997

Albanien - Selv om landet var i oprør og krise var der dog stadig tid til at blive gift, men efter to dages bryllupsfest er energien brugt op. (2:4).
Albanien - Præsident Sati Barisha holder tale for en lille skare tilhængere på Universitetspladsen i Tirana. (1:4).
Albanien - 12-årige Ilir Gera lever alene med sin mor i, hvad der før i tiden var kommunistpartiets skole, nu et af Tiranas fattigste boligkvarterer. Hans far er i fængsel, så hans onkel hjælper med at overleve. (4:4).
Albanien - Lossepladsen i Tirana er også hjem for en det folk, som lever af affaldet fra byen. De sorterer affaldet efter rangorden, så dem, der er stærkest får lov til at tage "det bedste affald". (3:4).

1998

Selv om der er krig må livet gå videre - Dagligdag på markedspladsen i landsbyen Pec.

1999

2000

Kosovo 1 år efter - Drengen, der ligger i støvet og soler sig symboliserer døden og den uro, som den jugoslaviske provins stadig er hærget af et år efter NATOs sejr i juni 1999.
Kakuma - er en flygtningelejr i det nordvestlige hjørne af Kenya. Den er hjem for ca. 66.000 mennesker. Hver uge ankommer ca. 140 nye flygtninge. Det skaber et kæmpestort humanitært problem for UNHCR med at skaffe mad nok. Men trods sult og kummerlige boligvilkår leves livet - og livsmodet er stort. (1:5).
Kakuma - Flygtninge venter uden for UNFHCR-kontoret (2:5).
Kakuma - Blind sudanesisk kvinde efter gudstjeneste i den evangeliske kirke. Borgerkrigen i hendes hjemland er en religionskrig mellem de kristne i syd og det muslimske nord. Så troen er stærk blandt de sudanesiske flygtninge (3:5).
Kakuma - Udklædte sudanesere fra Nuar-stammen danser. De holder som alle flygtninge fast i deres traditionelle danse og lege. Det gør savnet af deres hjemland mindre (4:5).
Kakuma - Flygtninge venter ved Zone 1 på, at få udleveret brænde til madlavning (5:5).

2002

Yemen - I terrorens skygge. Drenge leger på gaden i hovedstaden Sanaa.
DM i bodybuilding - Fascination, vanvid, skønhed, gru, sved, tårer, muskler, jern, narcissisme, spejle - bodybuilding har alt.

2003

Fiskerlandsbyernes død - For at fange torsk og helleflyndere bruger fiskerne i La Poile, New Foundland, kroge med sild. Det er ikke denne fangstmetode, der har ødelagt torskebestanden, men derimod de kæmpestore industrifiskerbåde, der har overfisket. Fiskerne fanger først sild med deres net, hvorefter de bruges som madding for at fange de større fisk.