Årets Pressefoto

Jakob Carlsen

Jakob Carlsen

1996

1997

Peter Seeberg, forfatter.
DM i piberygning i Idrættens Hus.
Nils Fuglesang, Jarl Friis-Mikkelsens efterfølger som tv-underholdningschef i DR.
Store dele af Sjælland blev den 25. juli ramt af kraftige regnskyl. Viadukten ved Hellerup station blev oversvømmet og tre bilister, der ikke indså faren, før det var for sent, måtte efterlade bilen i vandmasserne.

1998

Harry på 71 og Gunner på 68 træner i bokseklubben 'Kvik" tre gange om ugen.
Velkomst - Bonderup er en landsby i Nordjylland.
Vægtløfter Erik Rosenkrantz-Theil på 77 varmer op til træningen.

1999

Ingolf Gabold: "I am the greatest. Ind i mellem gør min selvoptagethed mig både døv og blind over for, hvad andre mennesker måtte tænke eller føle".
Lærerne strejker i Ishøj, da kommunen kræver flere undervisningstimer. På Gilbroskolen syntes børnene tilsyneladende, det var rart med lidt uventet frihed til at lege på gangen.

2001

Khumb Mela, hinduistisk festival i Allahabad, Indien. Pontonbroerne forbinder flodbredderne, så pilgrimmene kan komme fra deres lejre til det hellige sted, Sangam.

2002

Sjælland Rundt - Når det regner hele dagen, må man være opfindsom for at holde vandet ude (1:4).
Sjælland Rundt - Punktering (2:4).
Sjælland Rundt - Spisepause for de våde og kolde deltagere (3:4).
Sjælland Rundt - Hovedparten af det 292 km lange motionscykelløb køres i styrtende regnvejr, men nogle af tilskuerne langs ruten har garderet sig mod vejret og sulten (4:4).

2003

Northern Area, Pakistan - En flok unge mænd har indfanget to æsler i et bjergpas og får dem til at parre sig. For dem er det som at se en pornofilm.

2004

De Kasteløse – dalitterne – udgør cirka 1/5 af den indiske befolkning på en milliard mennesker. Ifølge den hinduistiske religion er de urene og urørlige på grund af noget, de har gjort i et tidligere liv, og de betaler nu prisen ved at leve et liv, hvor de er mindre værd end køerne. At anse dem for urørlige er forbudt ved lov for over 50 år siden, men kaste-diskrimination er stadig almindeligt over hele Indien. De er tvunget til at udføre 'urene' jobs. Håndtere de døde, sortere affald, gøre toiletter rene, rense kloakker, arbejde i stenbrud og som kulier. De bor i egne boligområder i udkanten af byerne, fordi det ikke er tilladt for dem at leve tæt på kastefolkene. De må ikke bruge de samme brønde som kastefolk, og selv om de er hinduister, må de ikke gå ind i de hinduistiske templer. De bliver anset for så urene, at kastefolk ikke engang vil drikke mælken fra en ko, der tilhører en kasteløs. At være kasteløs er noget, man arver fra sine forældre, og der er ingen måder at komme længere op i hierakiet. Kastesystemet og de uretfærdigheder, der bliver begået mod de kasteløse, er ikke forsvundet, selv om Indien er blevet et moderne land, der uddanner nogle af verdens bedste ingeniører og computerprogrammører og sender satellitter ud i rummet. I storbyerne er diskriminationen ikke så slem som på landet, men 99% af indbyggerne, der lever i Chennais slumområder, er kasteløse. Mange af dem kom dertil med håbet om et bedre liv, men de fleste blev skuffet.

2005

Drenge leger med tamme duer i Ramabai Colony, Bombay, en koloni i udkanten af Bombay hvor der kun bor kasteløse. (18-06-2005).
En teenager med kærestesorger har skåret sig selv i brystet. Ramabai Colony, Bombay. (18-06-2005).

2010

En epoke sluttede i 2010, da Skandinavisk Tobakskompagnis fabrik i Søborg lukkede. 460 tobaksarbejdere blev afskediget og skulle enten søge andet arbejde, videreuddanne sig eller gå på efterløn. Sidste arbejdsdag er en sorgens dag.