Årets Pressefoto 2001

Alle udstillede billeder

Alle udstillede billeder

En usikker Anders Fogh til et af de første pressemøder.
Mogens Glistrup til valgmøde på Nørrebro.
Mike Tyson holder pressemøde i København før kampen mod Brian Nielsen i Parken.
Cash White har arbejdet med nogle af boksningens store sværvægtere. Nu har han kun Al Torres ? en lasket taxa-chauffør - i sin stald. I en nedslidt træningshal i Pleasantville, New Jersey, udgør han ingen fare for Brian Nielsen, der er i USA for at forberede sig til kampen mod Mike Tyson.
Øv, øv, øv! Poul Nyrup Rasmussen på 1. maj turné.
Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, og gruppeformand Kristian Thuelsen Dahl kom standsmæssigt kørende til dronningerunden på Amalienborg 22. november.
Fastfood - Du bli’r, hvad du spiser. Daniel Sørensen er 14 år, og han elsker et Whopper-meal fra Burger King.
Fastfood - Du bli’r, hvad du spiser. Gitte Ryning på 51 år nyder en Børge med krudt fra Harrys Place.
Rock Bitch.
Danseren Chris Valles i en serie astanga-yoga-øvelser.
FCKs Sibusiso Zuma scorer årets mål i Parken og sikrer FCK Danmarksmesterskabet.
Vold i mosen - Muslimske piger fejrer sidste skoledag på nøjagtig samme måde som alle andre: Med masser af barberskum. Humlehaveskolen i Vollsmose.
Benzintanken i Marinsk, Sibirien.
Khumb Mela, hinduistisk festival i Allahabad, Indien. Pontonbroerne forbinder flodbredderne, så pilgrimmene kan komme fra deres lejre til det hellige sted, Sangam.
Møntvaskeri i Købehhavn.
Mand i vandland, Gran Canaria.
Tid til forandring. Valgkamp i Køge.
Fridykning. Dykkere i overfladen inden de søger mod bunden.
Ulla - Amager Strand.
Turist på Ibiza - James: Jeg nyder solen, lyset, maden og kvinderne.
En ældre dame spiller petanque i byen Bognor Regis.
På krydstogt i Caribien med “Norwegian Sun”.
Afslapning på dækket af “Norwegian Sun” i Caribien.
Solnedgang nydes i en båd uden for Isla Margaritas kyst.
Den farverige forfatter Gordon Inc., som altid kan kendes på sine stinkende cigarillos, har skrevet en bog om det københavnske undergrundsliv.
Under EU-topmødet i Göteborg hærges byen af voldelige demonstranter.
Silo-sprængning på Gråsten Havn.
Tyrefægtning for hele familien. I landsbyen Alhaurin el Grande i Sydspanien er der tyrefægtning én gang om året. Først kæmper klovne og dværge mod tyrene, og dagen efter er det de rigtige matadorers tur.
Mavelanding - Død fiskehejre smurt ind i olie ved Farø Broen efter skibskollision.
Da to skibe kolliderede 29. marts, lækkede 2.700 tons råolie ud i havet, og Danmarks største miljøkatastrofe var en realitet. Olien ramte kysterne ved sydhavsøerne - værst gik det ud over Møn og Bogø. Det rige fugleliv i området blev hårdt ramt. I havnen gik flaget på halv.
Mindelunden på Roskildefestivalen, hvor pårørende og venner hængte billeder og breve op af omkomne fra sidste års tragedie.
New York efter 11. september - Manhattans nye og gamle skyline set fra færgen til Staten Island.
Københavns Rådhusplads - 2 minutters stilhed til minde om den 11. september.
Pårørende til ofrene fra World Trade Center ved mindehøjtidligheden på Yankee Stadium, New York, lytter til nationalhymnen “God bless America”.
Den tidligere “Verdens Mægtigste Mand”, Bill Clinton, blev kaffetøstig på Vesterbrogade.
Udenrigsminister Mogens Lykketoft omgivet af sine embedsmænd på vej til pressemøde om EU’s hvidbog i Eigtveds Pakhus.
Mads Mikkelsen - skuespiller.
Farshad Kholghi taler ud om kærlighed.
Udholdenhedsprøve - Sportsskole i Shanghai.
Efter 65 års ægteskab må Holger og Else bo i hver deres lejlighed, da Else er kommet på plejehjem. Men Holger kører hver dag 15 km på sin knallert for at besøge sin kone.
Jallozai Flygtningelejr, Peshawar, Pakistan, juni 2001. En død dreng bliver ifølge muslimsk tradition vasket og pakket ind i hvide ligklæder. Familien flygtede fra det nordlige Afghanistan på gund af den politiske situation og tørken. Drengen døde af dehydrering (væskemangel), hvilket var den hyppigste dødsårsag i lejren pga. de dårlige sanitære forhold og varmen.
Danmarks mest vindende cykelrytter gennem tiderne, CSC-rytter Rolf Sørensen, ved forårsklassikerne i Belgien.
Fodbold er en lidenskab for Anders Aaskoven. Han blev med sit hold Danmarkmester sidste år og har to sjællandske mesterskaber bag sig.
To år efter NATO’s bombninger af Beograd e byen begyndt at fungere igen. Vestlige varer i rigelige mængder har gjort deres indtog, men der er ikke mange penge at købe for. Under overfladen ligger frygten og frustrationen over Milosovics regime og NATO’s bombninger, som de fleste serbere føler sig som ofre for. På trods af det nye regime synes fremtiden stadig usikker.
Talebanfanger vogtes i et gammelt kornkammer i Shewa i Afghanistan (Kollektion 1:5).
Endnu en makedonsk soldat begraves. Skudt i baghold af albanske oprørere (Kollektion 2:5).
Sorg over makedonsk soldats død (Kollektion 3:5).
Uro i Jerusalem efter endnu en bilbombe i den jødiske bydel (Kollektion 4:5).
Porten ind til kornkammeret i Shewa i Afghanistan, hvor 300 fanger holdes indespærret (Kollektion 5:5).
I Frederiks Fritidsklub ved Karup er der computere og playstations nok til at både piger og drenge kan få lov at lege og lære.
I Silkeborg Hallen holder VU’erne næsten vejret af spænding. Nyrup og Fogh ventes på scenen hvert sekund til deres første duel i valgkampen.
Skuespiller Bodil Udsen.
I Somalia er fiskerne de lavest rangeret i samfundet. De lever som udstødte og betegnes som normader, der ikke har kunnet klare sig. Det eneste de ejer er deres små kanoer. Dagens fangst transporteres til byen. Det er en gåtur på et par kilometer. Kiloprisen på fisk er, hvad der svarer til prisen på en flaske vand.
Rytterne træner de svære trin med hestene dagligt - og to aftener om ugen er der show for op til 1.000 mennesker.
DM for gardere. Stjernemarch gennem Rønnes gader.
Demonstrant ved den israelske ambassade i København, der demonstrede mod indsættelsen af Israels nye ambassadør, Carmi Gillon.
Landejendom i ruiner syd for Holeby - Fra historien “Så tændte de den - så kastede de den”. Et forsøg på at indkredse årsagerne til de stigende antal forsøg på at afbrænde asylcentre i Danmark. Eksemplificeret fra et tilfælde fra Holeby på Lollland.
Grillbaren i Holeby er ejet af en af byens få udlændinge, en kurdisk journalist - Fra historien “Så tændte de den ? så kastede de den”. Et forsøg på at indkredse årsagerne til de stigende antal forsøg på at afbrænde asylcentre i Danmark. Eksemplificeret fra et tilfælde fra Holeby på Lollland.
“Jeg hører, hvad du siger”. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen mødes med Saeda Mohamed Aden og andre repræsentanter for muslimske indvandrergrupper i Danmark. Efter terrorangrebet i USA er formålet med mødet, at sikre at grupperne bakker op omkring grundloven, og at der arbejdes sammen for at undgå chikane mod muslimer i kølvandet på angrebet.
En stille stund efter partilederdebatten på tv før folketingsdebatten.
I en sen stund på valgaftenen 20. november trøstede forhenværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen forhenværende folketingsmedlem Mimi Jacobsen, CD.
Anders Fogh ligner en ny statsminister to dage før valget.
Medstifter af CD, Arne Melchior, bliver ved CDs sommergruppemøde irettesat af folketingsgruppen efter hans udtalelser om brugen af moderat fysisk pres. Udtalelser, der senere kostede ham hans plads i Folketinget.
Den svenske jockey Michael Richardson faldt af sin hest “Rikard” i det første sving under Dansk Galop Derby i Klampenborg.