Årets Pressefoto 2003

Alle udstillede billeder

Alle udstillede billeder

Northern Area, Pakistan - En flok unge mænd har indfanget to æsler i et bjergpas og får dem til at parre sig. For dem er det som at se en pornofilm.
I maj måned afholdes en stor hestefestival i den spanske by Jerel de la Frontera. Mange heste- og sportsinteresserede kommer for at se tyrefægtning til hest.
Crash - Om natten er Bangkoks gader næsten tomme. Det giver plads til at køre rigtig stærkt, og giver også rigtig mange alvorlige trafikuheld. Statistikken siger, trafikken dræber et menneske hvert kvarter i Thailand (1:5).
Crash - Størstedelen af Thailands befolkning er buddhister og tror på reinkarnation. Omrids af trafikoffer (2:5).
Crash - Motorcykelist uden hjelm (3:5).
Crash - Smadret taxa (4:5).
Crash - Tatovering på dødt trafikoffer (5:5).
Fulde festivaldeltagere i fællesbadet kl. 5 lørdag morgen på årets Roskilde Festival.
Gadebørn i Ulan Bator - Da Mongoliets kommunistdiktatur smuldrede i kølvandet på Sovjetunionens sammenbrud først i 90'erne, blev den første generation af gadebørn i Mongoliet født. Politiet anslår, at der i hovestaden Ulan Bator er over 1.000 gadebørn. I de koldeste af årets måneder, hvor temperaturen kan falde helt ned til 45 graders frost, bor mange gadebørn i byens fjernvarmekanaler (1:2).
Gadebørn i Ulan Bator - Address Identification Center er et statsdrevet center, hvor politiet har til opgave at hente gadebørn ind, få dem identificeret og bringe dem hjem til deres familier eller på børnehjem. Børnene er på centeret i op til en uge, før de bringes videre. Her finder politiet en dreng, som er faldet i søvn i dampen fra et fjernvarmehul i 21 graders frost (2:2).
Træt prinsesse venter på Mary og Frederik på Amalienborg Slotsplads.
Samuel, 4 år, til fastelavn i København.
Søren Gericke - En mand, der kæmper for at finde balance i livet.
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
Diving in the desert - Soldater fra de danske styrker i Irak nyder et køligt bad den 23. september 2003 i Camp Eden i den irakiske ørken nær byen Al Quriah. Tempeaturen sniger sig ofte op omkring de 50 grader, så en container fuld af vand er et passende sted at opholde sig.
DR har bygget hus i andelsforeningen Friland. Her de udendørs badekar.
IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - En skoleklasse fra Værløse er lige ankommet til deres feriekoloni på Bornholm, hvor de straks springer i vandet. 11. august 2003.
Børn bader i en af Ugandas mange papyrussumpe.
Total afspænding efter 45 minutters vandgymnastik. Ebeltoft Kurcenter 27. februar 2003.
Fisker Thomas Pedersen tager sig en lille lur i det lille rum forrest på dækket, mens snurrevoddet atter sejles ud.
Fiskerlandsbyernes død - For at fange torsk og helleflyndere bruger fiskerne i La Poile, New Foundland, kroge med sild. Det er ikke denne fangstmetode, der har ødelagt torskebestanden, men derimod de kæmpestore industrifiskerbåde, der har overfisket. Fiskerne fanger først sild med deres net, hvorefter de bruges som madding for at fange de større fisk.
En stormfuld august går en kutter på grund ved Hvide Sande.
Slovenien er blandt de nye EU-lande. Hvad det kommer til at betyde for det lille bjergland, der undslap krigene på Balkan, er der mange bud på blandt landets beboere. Men at det kommer til at gå godt for turismen, er ingen i tvivl om.
Las Vegas - Laura og Joseph er lige blevet gift. Det er efter midnat og den varme, tørre Nevada-luft smyger sig om parret og den lyserøde Cadillac. Fra forsædet synger Elvis-imitatoren Roddy Ragslak "Love me tender, love me sweet. Never let me go". Det hele er inkluderet i prisen i "The Little White Wedding Chapels Tribute to Elvis"-pakke (1:3).
Las Vegas - De er kommet fra Houston i Texas for at spille. Mary Lou Leger (tv) og hendes døtre Karla Canada og Cindy Fergusson. Dealeren Hyan giver kort til endnu en omgang 21. "Ligesom vores døtre", siger Karla og ler. "Ja, de er begge 21", siger Cindy. Det er efterhånden blevet en tradition at Mary Lou arrangerer pigetur til Vegas. Mens hun hygger sig med døtrene på Binions Horseshoe, er den yngste generation taget i byen (2:3).
Las Vegas - Himmelsenge i guld og lyserødt. Og prinsesser og riddere i foyeren. Hotellet Excalibur holder temaet hele vejen. Inde som ude. Men det er også oppe i mod Cirkus Cirkus' indendørs forlystelsespark, søslaget foran Treasure Island og gondolerne på kanalerne foran The Venetian (3:3).
Cirkus på polsk - Det er polakker, der slår Europas cirkustelte op. Også Cirkus Benneweiss'. Polakkerne bor hele sommerhalvåret i en cirkusvogn langt fra deres familier. Der kan lige nøjagtig være en køjeseng, et lille skab, et fjernsyn og to mænd i hver kabine.
Niger er et stort land. Cirka tre gange større end Frankrig. Lastbilen kommer fra Tripoli i Libyen og er efter nitten dage gennem Sahara langt om længe ved at være hjemme med sine 77 mennesker og al deres habengut.
Irak - Saddam er styrtet og hans tidligere undersåtter har vist den faldne leder deres ultimative foragt. Bagdad, 21. juni 2003.
Den glemte krig i Congo - En fransk specialstyrke på patrulje i ingenmandsland unden for Bunias bygrænse. Omkring dem ses flygtninge på vej væk fra nyopblussede kampe i området. Den franske styrke havde kun et begrænset mandat i området og kunne kun beskytte befolkningen inden for by-zonen, så drabene fortsatte til trods for styrkens tilstedeværelse i regionen.
Drengene fra Hebron - Jødiske børn demonstrerer i ruinerne af et palæstinensisk hus, der er blevet revet ned af israelske styrker, da man mente, at beboerne tilhørte Hamas. De ultra-højreorienterede jøder i Hebron tæller kun 450 mennesker, som er omringet af 130.000 palæstinensere.
Hjemmeværnsøvelse i Næstved - Gruppefører Michael Pedersen afvæbner Helge Thiesson, der spiller rollen som kioskrøver.
Afghanistan - Overalt i Kabul bliver man mindet om, at byen har været vidne til skiftende krige og konflikter i gennem de sidste 25 år (1:5).
Afghanistan - Selv om Taleban-styret er væk, bærer langt de fleste kvinder stadigvæk burka. Her fra markedet i Kabul (2:5).
Afghanistan - Kørestolsløb for handicappede i Kabul. Flere af deltagerne snød undervejs i løbet ved at lade sig skubbe. Mir Agha med nr. 7 mistede begge ben, da han som 13-årig trådte på en landmine. Han var kurer for Mujahedin i kampen mod Sovjetunionen, hvor han løb med våben og ammunition til og fra frontlinien (3:5).
Afghanistan - Drenge leger med drager i Khoshahal Khan området i Kabul. Under Taleban-styret var det forbudt (4:5).
Afghanistan - På en kirkegård uden for Jalalabad lænker man psykisk syge til træerne i troen på, at det kan fjerne deres lidelser. De sidder der i 40 dage og får kun vand, brød, grøn the, sort peber og cigaretter. Drengen på billedet er 16 år og blev psykisk syg efter et feberanfald som 14-årig (5:5).
Laudrups første triumf i Brøndby IF.
Drengene fra Vestegnen - Brøndby IF har vundet 2-1 over AAB og ligger i spidsen i ligaen.
Tour de France 2003 - 14. etape: Saint-Girons - Loudenvielle - Le Louron. Andrea Peron fra det danske team CSC på vej op ad Col de Peyresourde med åbenmundede baskere omkring sig.
Poul Nyrup og Mogens Lykketoft efter Nyrups kåring til EU-spidskandidat på Socialdemokratiets kongres. De to tidligere venner har et meget anstrengt forhold til hinanden efter Nyrups afgang som formand men er dygtige til at gøre gode miner.
Morten Wieghorst spytter blod under kampen mod England på Old Trafford i Manchester.
Folketingets åbning - Der er focus på statsminister Anders Fogh Rasmussen efter hans åbningstale.
Komiker og TV-stjerne Casper Christensen.
Per på Hjortø - Per bliver på Hjortø. Han er vokset op i Svendborg, men det stille liv på den lille ø med 13 beboere passer ham helt fint (1:2).
Per på Hjortø - Per fyldte 60 i marts. Siden han fik førtidspension i 1992 har han haft fast adresse på Hjortø. Per er med egne ord "autodidakt alkoholiker". Han nyder øens natur og går ture næsten hver dag. Men på det seneste er turene blevet kortere, og han må tage et hvil eller to undervejs (2:2).
På nye scener - Nicolai Cederholm som instruktør i den genopståede Tivoli-revy.
IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - Globaliseringen trænger sig på, selv ved ophold på det idylliske og naturfredede område Hammeren på Bornholm. Feriegæsterne har opdaget at midt ude i Østersøen laver flytrafikken skyformationer, som tilfældigvis har dannet en stjerne.
Drengene fra Hebron - som et led i deres skolegang bliver drenge fra Hebron taget med til KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau, Polen. Drengene skal gå gennem ruinerne af gaskammer nr. 2 for at føle, hvad der skete med deres bedsteforældre under Anden Verdenskrig. Rystet af stedets ånd bryder drengene sammen i gråd. En del af turens mål er at gøre drengene mere nationalistiske.
Angrib! - En demonstration mod nazisme udviklede sig til konfrontation med politiet i Salem ved Stockholm, Sverige.
En af Danmarks største kvindelige skuespillere, den snart 80-årige Bodil Udsen.
Folk besøger stormagasinet NK - stedet hvor den svenske udenrigsminister Anna Lindh blev stukket ned.
IdDK - et fotografisk portræt af dansk identitet og en fotografisk dagbog dokumenteret med et dagligt billede taget i Danmark hver dag i 2003 - Adel, 34 år, er flygtning fra Irak. Siden krigen brød ud i hans hjemland har han ikke kunnet få kontakt til sin kone og to børn, som stadig befinder sig i landet. Louise, der er medarbejder på asylcenteret lytter til hans bekymringer, mens en familie fra Eks-jugoslavien venter på, at det bliver deres tur.
Omkring 6.000 nye som garvede løbere var med i startfeltet, da Copenhagen Marathon for 24. år i træk blev skudt i gang i maj 2003. For nogle handlede det bare om at gennemføre - for andre om at vinde. Efter målstregen blev der strukket ud og restitueret.
Skoler i Bagdad genåbner efter mange måneders krig og uro. Her Al Mutameisad Skolen, som rangerer som en af byens bedste. 12. oktober 2003.
Selv om skilsmissetallet i Danmark er højt lever drømmen om det store bryllup hos rigtig mange. Folk over hele landet valfarter til bryllupsmesser. Tre modeller tager sig en tiltrængt burger-pause efter en lang weekend i Falkoner Centret i København.
Bag byens facade. New York 2003.
Mia fixer sin veninde Tascha i halsen med kokain. De to piger mødte hinanden gennem Philip, som de begge havde været kæreste med. For tiden bor Mia og Tascha sammen i Mias lejlighed i nordvest-kvarteret. Et par dage efter fik de lavet "venindetatoveringer"; Mia fik skrevet Tas i nakken, og Tascha fik et evigt Mia under hestehalen.
Livgarden gør klar til endnu et vagtskifte på kasernen i Gothersgade i København.
Ugandas fremtid - Onsdag middag står der march på børnenes skema. De marcherer en hel time i middagshedens 32 grader. Forrest går skolens mønsterelever, som skiftes til at bære fanen.
Pinsegudstjeneste i Boesdal Kalkbrud, Stevns.
Det lokale plejehjem i Antiqua, Guatemala, udgør det næstsidste hvilested for cirka 180 ældre beboere. Plejehjemmet er det sidste opsamlingssted for ældre, hvor familien enten ikke længere ønsker at passe de ældre eller ikke længere magter det.