Årets Pressefoto 2008

Alle udstillede billeder

Alle udstillede billeder

Bing Fan er en del af et arbejdssjak, der under meget beskyttelse knokler med at pille kemifabrikken 'Hongyi Coal Coking Chemical Company Lmt' ned. Fabrikken ligger i en af Kinas værst forurenede provinser og skal flyttes længere vestpå til et mindre befolket område.
Reykjaviks største beboelsesområde og epicentret for nationens bankerot. Land Rover bliver nu kaldt ”Game Overs” som en reference til grådighed. Politiet mistænker en bilforhandler for at brænde en hel parkeringsplads med luksusbiler som eneste vej for at slippe ud af en voksende bankgæld. Bilmarkedet er fuldstændig stagneret, og rundt om i Reykjavik finder man skilte i forruder: Bilen og en ferietur er din, hvis bare du overtager lånet.
En lille dreng på ca. 4 år er inde på Host Nation Clinic – det amerikanske infirmeri i Camp Price, hvor de danske læger hjælper med at behandle de lokale. Drengen blev behandlet for et stort brandsår på brystet og den ene arm.
Ahmed Ussam Yusef Moussa, 10, i moskeen i NiÌlin på Vestbredden. Hans far og onkel tager det sidste billede med deres mobiltelefoner, så familien har et minde efter hans begravelse.
FATTIG FAMILIE: For Laila og Johnny Larsen og deres seks børn i Rødby er der ikke mange penge at gøre godt med i hverdagen. Menuen består oftest af spaghetti og pølser, ungerne arver hinandens tøj, udlandsrejserne går til Puttgarden, og de fire yngste må dele to senge om natten.
Rune ligger syg for tredje dag og får serveret mad af sin værelseskammerat...
Foran den grå murstensbygning i Ole Suhrs Gade er der stille. Kun overvågningskameraernes nysgerrige blikke fortæller, at dette ikke er et helt almindeligt hus. (1:8).
Rochel Loewenthal med familiens seks børn. Familien bor i en lejlighed ovenpå Chabad-husets lokaler. (2:8).
På drengenes værelse hænger der plakater af Chabad-Lubavitch afdøde overhoved Rebbe Menachem Mendel Schneerson. Yossi Loewenthal fortæller, at hvis man ser på billedet af ham eller rører det, kan han også se og mærke en. (3:8).
Yossi Loewenthal og hans lillesøster Chanchi i døråbningen til Chabad-Lubavitch hus i København. Yossi venter på deres far, Yitzi Loewenthal. Mændene er på vej til gudstjeneste i Synagogen i Krystalgade. Det er fredag, og den hellige sabbat starter ved mørkets frembrud. (4:8).
Familiens næstældste pige Chava sjipper i gangene uden for kontoret, hvor hendes far, Rabbiner Yitzi Loewenthal, styrer organisationens arbejde i Danmark. (5:8).
Familiens børn har forvandlet Yitzi Loewenthals kontor til en legeplads. Omgivet af bunker af papir og børnelegetøj tager han sig af det administrative arbejde i Chabad-Lubavitchs hus. (6:8).
Mens mændene er i Synagogen, forbereder kvinderne sabbatten hjemme i Huset. Rochel Loewenthal lærer sine døtre om kvindens rolle på sabbatten. Det er traditionen, at kvinden i huset tænder sabbatlysene og siger en velsignelse, mens hun dækker øjnene med sine hænder for ikke at glæde sig over lysene, før velsignelsen er sagt. (7:8).
I baggården ved siden af Chabad-huset ligger en lille synagoge, som tilhører Machsike Hadas menigheden. Denne er centrum for det ortodokse jødiske samfund i Danmark. (8:8).
Den 12. maj blev den kinesiske Sichuan-provins ramt af et jordskælv, der målte 7,9 på Richter-skalaen. Jordskælvet efterlod over 69.000 omkomne og 400.000 sårede. Dette gjorde jordskælvet til det 9. mest dræbende i historien. Det var de fattige landområder og landsbyer, der blev hårdest ramt. Husene her var ikke bygget til at modstå skælv.
Sierra Leones Psykiatriske Hospital. Oju Cole ()æ. trisser rundt uden for afdeling 6, som er kvinde- afdelingen på Sierra Leones Psykiatriske Hospital. Til højre ligger Abi, der døde af sine kvæstelser nogle uger efter, dette billede blev taget. Monica til venstre bærer en Jesus-figur om halsen, som hun mener, beskytter hende mod sort magi, som hendes familie vil påføre hende.
Romaerne i Pazardzhik i Bulgarien lever som et udstødt folkefærd i en nedslidt del af byen. De fleste af de unge mænd er kriminelle, de ældre er arbejdsløse, og de unge kvinder er taget ud af skolen af frygt for, at de skal blive bortført til et vesteuropæisk land, hvor de bliver solgt som sexslaver. Der er ingen legepladser til børnene, og fodboldbanen er blevet til en losseplads. To drenge svinger akrobatisk i det stativ, der for længe siden husede to gynger.
Hizb Ut-Tahrir demonstration på Nørrebro mod gentrykningen af Kurt Westergaards Muhammed-tegning i 17 danske aviser samt nogle få udenlandske.
Grænsen mellem Sydossetien og Georgien. Få kilometer længere fremme ligger Tskhinvali. Det var denne vej, de russiske tropper og tanks kom buldrende.
De fleste har sat sig mageligt tilrette i flysæderne. (1:4).
Nogen bruger tiden til at sove. (2:4).
Andre til at læse eller se film. (3:4).
Jeg ser ned på land- skabet, der glider forbi. (4:4).
Kasper Kvist er 16 år gammel, og har lige fået fri fra skole den 27. februar 2008. Vandtemperaturen er 3 grader, og det blæser 17 sekundmeter. Før solen går ned, kan han lige nå to timer på sit surfboard ved molen i Gilleleje.
Mørkeleg. Skole og børnehjemmet Kakundi i Uganda. 45 forældreløse børn bor på skolen, som til dagligt bruges af det omkringliggende sogns over 500 børn. De forældreløse på skolen har ofte mistet deres forældre på grund af AIDS eller fattigdom, der får familien til at sende børnene væk. I Uganda er der over 2 millioner forældreløse børn. Kun få får muligheden for at bo og gå på skoler som denne. (1:8).
Mørkeleg. (2:8).
Mørkeleg. (3:8).
Mørkeleg. (4:8).
Mørkeleg. (5:8).
Mørkeleg. (6:8).
Mørkeleg. (7:8).
Mørkeleg. (8:8).
REX-turen: Livgardens sidste øvelse før rekrutterne får de eftertragtede skuldermærker, der viser, de er gardere og klar til at passe på den royale familie og senere måske blive professionelle soldater i 1. Livgarde og blive udsendt til brændpunkter som Afghanistan. Efter REX-turen er der et kæmpe arbejde med at rengøre alt sit materiale, inden det går hjemad – rengjort og nu garder med lidt rankere ryg.
På vej i vagtkompagniet og det officielle billede til væggen hjemme skal ordnes. Mange famillier især fra Jylland har i generationer bidraget med sønner til Livgarden.
Kisterne med sergent Jacob Moe Jensen, konstabel Sebastian La Cour Holm og konstabel Benjamin Davi Sala Rasmussen, som blev dræbt den 19. december i Afghanistan, ankommer til Roskilde Lufthavn. De tre dræbte soldaters kollegaer fra Gardehusarregimentet bærer kisterne fra Hercules flyet til hangaren, hvor deres familie og venner venter.
Anders Fogh Rasmussen taler til soldaterne under besøget i Price lejren, der ligger i den uroplagede Helmand-provins. Det er første gang, at en dansk minister er så tæt på kamphandlingerne.
Fairbanks- Anchorage togtur. Kl. 8.00. Afgang fra Fairbanks. (1:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Et tog + spejling. (2:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Træer. (3:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Motiver i søgeren. (4:8).
Fairbanks- Anchorage togtur. Toget stopper, da en Grizzly bjørn viser sig ved sporet. (5:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Trætheden melder sig. (6:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Dybe dale. (7:8).
Fairbanks-Anchorage togtur. Mod Anchorage. (8:8).
Mads Bloch – Danmarksmester i Wakeboard.
OL Beijing. Fribrydning. Et enkelt øjebliks euforisk jubel blandt medaljevinderne. Til venstre mesteren i 96-kilo klassen Shirvani Muradov – til højre de to bronzevindere George Gogshelidze, Georgien, og Khetag Gazyumov, Adserbadjan.
Marts 2008, Canazei, Italien. Skilærer Gianpaolo Fosco fra Canazei kommer forbi mig med stor fart på telemarkski og blogger bremsen i, med det resultat at dolomitsneen bliver spredt for alle vinde.
DHB 2008 – Danmarks Hurtigste Bil 2008. På brænderpladsen handler det om, hvem der er bedst til at brænde dæk af.
84 atleter opfyldte kvalifikationskravene og repræsenterede Danmark ved OL i Beijing. Det blev til syv sæt medaljer – to guld, to sølv og tre bronze. Kajak: René Holten Poulsen, Kim Wraae Knudsen, Kasper Bleibach og Henriette Engel Hansen.
Det har været et år med store finansielle udfordringer, lyder det fra talerstolen. Svend Gotfred Bjørneboe, pensioneret radioinspektør, er mødt op til Danske Invest Generalforsamling i Falkoner Salen. Han har taget plads forrest i salen og medbragt sin kikkert for at se, hvordan det går med hans investerede pension.
Hund med til fest.
Savanne, Nordjylland.
Forestillingen er godt i gang. Under anden akt i Hamlet har Nicolas Bro lidt tid til sig selv. Han sætter sig i det mørkeste hjørne backstage og samler sine tanker, før han tager scenen igen.
Eddie Bakke er 30 år og hjemløs. Som 11-årig prøvede han stoffer for første gang. Tre år senere, som 14-årig, blev han stiknarkoman. Der kan gå uger imellem, at Eddie sover. I stedet finder han en lun underjordisk parkeringskælder, sætter sig på sin sovepose og spiller PSP hele natten...
Det er et folkefærd, hvis historie er fyldt med myter og drømme. Et folkefærd, som skubber livet på fire hjul foran sig, og som lever livet en dag ad gangen. Alene eller i flok. De er Landevejsriddere. Egentlig skulle de have gået i samlet flok fra Ullerup Marked til den årlige sildefrokost i Valby. Men den kraftige regn får et par stykker til at overveje at tage bussen. Enkelte mener dog, at rigtige landevejsriddere ikke tager bussen.
Frem til 1990'erne betragtede irerne det som en synd, hvis to teenagere havde sex – og trods diverse økonomiske og sociale fremskridt er det i dag stadig tabu at blive ung mor i Irland. Danielle McNamara er 17 år gammel og mor til Katie på 1 år. Hun bor – ligesom hendes 8 søskende – stadig hjemme hos sin mor.
En punker leger robot i et hav af påskeliljer. Torsdagsdemo den 3. april 2008.
En gang om ugen er der heste-slagtning på et slagteri ved Christiansfeld. Indtil januar 2008 stod Danish Crown bag, men da danskerne ikke vil spise hestekød, stopper samarbejdet. Slagter-mesteren synes dog stadig, der skal være et sted i Danmark, hvor hestene kan slagtes, så de ikke skal transporteres til udlandet. Kødet sælger han til Italien. Det tager en halv time fra hesten træder ind i live, til den ender på en kødkrog i kølerummet.
Kinesiske soldater uden for Det Olympiske Stadion i Beijing får et glimt af fyrværkeriet under den Olympiske Åbningsceremoni. Begivenheden afholdes planmæssigt på trods af måneders protester og demonstrationer verden over mod Kinas fremfærd i Tibet.
Den lokale fabriksarbejder Zhang Bin går forrest med det kinesiske nationalflag i en march gennem det grønne bjerglandskab i Sichuan-provinsen. Selv om området er tyndt befolket, og ikke mange mennesker kommer forbi, har gruppen i samarbejde med den lokale partigruppe besluttet at afholde en march og en dansekonkurrence under sloganet: ”Altid samme linie som partiet” og ”For et forenet og stærkt Kina”.
Den 25. november tog syv venner afsted fra Danmark på, hvad der er blevet en årlig traditionsfyldt tur til Oktoberfest. Afsted til tre dages intens druk og fest i München. Jens, Ole, Hans Peter, Andreas, Bjarne, Kristian og Jacob. Syv danskere blandt de cirka seks millioner mennesker, som gæstede Oktoberfesten i München.
Christina og Rasmus på et hotelværelse i April.
Pis.
Europas største tropiske feriecenter. En times kørsel syd for Berlin ligger Tropical Island, et feriemål for mange østtyskere, der ikke har råd til dyre ferier sydpå. I år 2004 blev en tidligere hangar, der før blev brugt til at bygge transportfly i, omdannet til et kæmpe badeland. Hangaren er 360 meter lang, 210 meter bred og hele 107 meter høj – stor nok til at rumme frihedsgudinden stående eller Eifeltårnet liggende. Her får man regnskov, opvarmede laguner og sandstrand uden at betale flybilletten til Mallorca. Der er både regnskov, strand og kunstige øer i ferieparadiset. Fra en 2 personers luftballon 60 meter over jorden kan man kan se hele den 66.000 kvadrat- meter store hangars areal.
Jockey Jacob Johansen gør sig klar til træning på den mekaniske hest på Klampenborg Galopbane.